A fost sau n-a fost?

Postarea de azi va fi 2 in 1, adica doua subiecte fara nici un punct comun in afara de titlul pe care l-ati citit deja.

   1. Purtam aseara o discutie interesanta cu cineva care a dus la o alta discutie si tot asa pana am ajuns la cazul unei mame care si-a plesnit progenitura intr-un mijloc de transport in comun. Daca tot vorbeam de mame in postarea trecuta, se pare ca asta voi face si azi.

Cazul concret: o pisi de vreo 28-30 de ani cu fi-su’ de 4-5 ani in autobuz. Copilul deseneaza ceva pe geamul aburit si incantat ii arata mamei sale care, pentru faptul ca a fost intrerupta din a-si freca copitele de tastele telefonului, ii altoieste o palma peste cap. Pisi si-a facut datoria de a-si educa copilul asa ca a trecut la a se admira in oglinda, timp in care copilul nu a plans, ci mai rau, pe fata lui se putea citi o dezamagire profunda. Sunt aproape sigura ca constientiza ca gestul sau nu a fost inteles.

Personal consider ca la o varsta atat de frageda copilul trebuie incurajat sa se exprime, iar daca pisi tot considera ca ce a facut al ei prunc e gresit, trebuia sa ii explice. Ce a putut intelege  copilul din palma aceea? Acum intreb, a fost sau n-a fost o reactie corecta cea a mamei?

   2. Nu sunt o mare cinefila si in ceea ce priveste filmele romanesti cu atat mai putin. Pana acum nu m-a impresionat nici unul si nici nu am nici o placere in a viziona astfel de filme, dar tinand cont de faptul ca am cunostinte atat de limitate cand vine vorba de cinematografia romana, am decis sa fac ceva in acest scop si anume sa incep sa ma uit macar la un film romanesc pe saptamana.

Azi am ales „A fost sau n-a fost?” in regia lui Corneliu Porumboiu. Pe scurt, actiunea graviteaza in jurul a trei personaje centrale, patronul unui post de televiziune, un pensionar si un profesor de istorie, care in cadrul unei emisiuni incearca sa raspunda la o intrebare veche de 16 ani: a fost sau n-a fost revolutie in orasul lor?

Desi a castigat cateva premii importante ( trofeul Camera d´Or, premiul Label Europa Cinema la Cannes 2006 si trei premii la TIFF 2006), pe mine nu m-a impresionat deloc, bifandu-mi astfel pe lista un nou film romanesc pe tema comunismului. Totusi, e si acesta un film care va contribui la a-mi consolida cultura generala legata de filmele romanesti.

Reclame
Categorii: Uncategorized | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „A fost sau n-a fost?

  1. Pisi trebuia să se bucure că al ei copil s-a exprimat pe geam și nu cu un marker pe un perete. Și să-l încuraje prin vorbe, nu să-l troznească. Dar na… e plină lumea de părinți care nu-și merită copiii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: